Danas se na području policijske uprave provodi akcija nadzora brzine kretanja vozila

Slika /ikone/Stop policija2.jpg

Kako se svaka četvrta prometna nesreća dogodi uslijed nepropisne ili neprilagođene brzine kretanja, u četvrtak, 27. siječnja 2022. godine na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provesti će se akcija nadzora brzine kretanja vozila

Foto: Ilustracija

Tijekom 2021. godine na području policijske uprave zabilježeno je 726 prometnih nesreća, od čega šest nesreća s poginulim osobama i 225 nesreća s ozlijeđenim osobama. U ovim nesrećama sudjelovala su 1738 sudionika, od kojih je šest sudionika smrtno stradalo, 68 sudionika je teško ozlijeđeno, dok je 233 sudionika lakše ozlijeđeno.
 
Brzina, nepropisna i neprilagođena, je kao uzrok događanja prometnih nesreća zabilježena u 180 prometnih nesreća (25 posto ukupnog broja prometnih nesreća), od čega u tri prometne nesreće s poginulom osobom, te 71 prometnoj nesreći s ozlijeđenim osobama.

U prometnim nesrećama uslijed brzine stradalo je 97 osoba, od čega su tri osobe smrtno stradala (50 posto ukupnog broja smrtno stradalih osoba), 27 osoba je teško ozlijeđeno (40 posto ukupnog broja teško ozlijeđenih osoba), a 67 osoba je lakše ozlijeđeno. 

Policijski službenici su tijekom 2021. godine u nadzoru prometa sankcionirali 22.577 prekršaja od čega je sankcionirano 10.023 prekršaja vezanih uz brzinu kretanja vozila (44 posto ukupno ostvarenih aktivnosti).
 
Kako se svaka četvrta prometna nesreća dogodi uslijed nepropisne ili neprilagođene brzine kretanja, u četvrtak, 27. siječnja 2022. godine na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provesti će se akcija nadzora brzine kretanja vozila.
 
Tijekom akcije policijski službenici će vršiti nadzor poštivanja ograničenja brzina kretanja, posebno na prometnicama na kojima se događaju najteže prometne nesreće. Osim prekoračenja dopuštene brzine kretanja, policijski službenici će pozornost obratiti i na ostale najteže prometne prekršaje te na mlade vozače i povratnike u činjenju prometnih prekršaja.
 
 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila