Najava pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Slika /ikone/Policija.kc.1.jpg

Policijska uprava koprivničko-križevačka će od petka, 28. siječnja do ponedjeljka, 31. siječnja 2022. godine provoditi pojačani nadzor prometa

Foto: Ilustracija

Vikendima od 1. prosinca 2021. do 25. siječnja 2022. godine na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježene su 44 prometne nesreće od čega 11 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama. U nesrećama je teško ozlijeđeno sedam osoba, a 13 osoba je lakše ozlijeđeno. 
 
Najčešće vrste prometnih nesreća tijekom vikenda bile su slijetanje vozila sa ceste (18), bočni sudar (11) i udar vozila u objekt kraj ceste (6). Najčešći uzroci događanja ovih prometnih nesreća bili su brzina neprimjerena uvjetima (18), nepropisno kretanje vozilom po kolniku (7) i oduzimanje prednosti prolaska (6). Vozači pod utjecajem alkohola izazvali su 15 prometnih nesreća, a mladi vozači su izazvali 11 prometnih nesreća.
 
Kako bi se spriječilo daljnje događanje prometnih nesreća, Policijska uprava koprivničko-križevačka će od petka, 28. siječnja do ponedjeljka, 31. siječnja 2022. godine provoditi pojačani nadzor prometa.
 
Pojačano će se nadzirati upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola i drugih opojnih sredstava, brzina kretanja vozila, poštivanje prednosti prolaska, korištenje sigurnosnog pojasa, prijevoz djece u vozilima, korištenje mobitela i ostalih najtežih prometnih prekršaja. Posebna pozornost posvetit će se nadzoru mladih vozača i recidivista u činjenju prometnih prekršaja.
 
U sklopu pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda, na području Policijske postaje Đurđevac i Policijske postaje Križevci provest će se akcije nadzora alkoholiziranosti vozača i mladih vozača.
 
Podsjećamo sve sudionike u prometu na nužnost poštivanja prednosti prolaska, prilagođavanje brzine kretanja vozila stanju i karakteristikama kolnika te frekvenciji prometa i vremenskim uvjetima, korištenje sigurnosnog pojasa i pravilan prijevoz djece u vozilima. Korištenje mobitela ili sličnih uređaja koji predstavljaju distrakciju, osim u slučaju hands-free uređaja, za vrijeme upravljanja vozilom nije dozvoljeno. Na vozače apeliramo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima na cesti. Ističemo i obavezu čišćenja snijega i leda s vozila prije nego što se njima počne upravljati, te korištenje zimske opreme na vozilima za vrijeme nastupa zimskih uvjeta. Za poseban oprez molimo vozače starije životne dobi i mlade vozače.

Najave | Promet i vozila