U protekla 24 sata zabilježene četiri prometne nesreće, dvije osobe su ozlijeđene

Slika /ikone/bljeskalica.jpg

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježena je prometna nesreća u kojoj su dvije osobe ozlijeđene i tri s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom

Foto: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježena je prometna nesreća u kojoj su dvije osobe ozlijeđene i tri s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom.  
 
Prometna nesreća s ozlijeđenim osobama
 
Jučer, 27. siječnja, oko 8.20 sati, u Koprivnici 67-godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom Suzuki koprivničke registarske oznake krećući se Marovskom ulicom. Dolaskom do semaforiziranog raskrižja s Ulicom Frana Galovića, ušla je u raskrižje u vrijeme kada je za njezin smjer bilo upaljeno crveno prometno svjetlo i vozilom udarila u osobni automobil Škoda koprivničke registarske oznake, kojim je Ulicom Frana Galovića u smjeru Ulice Mihovila Pavleka Miškine na znak zelenog prometnog svjetla upravljala 37-godišnja vozačica. Prilikom sudara došlo je do rotacije vozila po kolniku te je Škoda udarila u osobni automobil Škoda koprivničke registarske oznake, kojim je Ulicom Frana Galovića u smjeru Florijanskog trga na znak zelenog prometnog svjetla upravljao 59-godišnji vozač. U prometnoj nesreći ozlijeđeni su vozači dviju Škoda. Kvalifikacija ozljeda će biti poznata po zaprimanju liječničke dokumentacije, a policijski službenici provode kriminalističko istraživanje.
 
Prometne nesreće s materijalnom štetom
 
Jučer, 27. siječnja, oko 7 sati, u Koprivnici 24-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine upravljao je osobnim automobilom Opel čakovečke registarske oznake krećući se Ulicom Ivana Česmičkoga. Dolaskom do raskrižja oduzeo je prednost prolaska osobnom automobilu Opel koprivničke registarske oznake kojim je Ivanjskom cestom u smjeru Pavelinske ulice upravljala 48-godišnja vozačica. Tom prilikom došlo je do sudara dvaju vozila. Vozaču koji je prouzročio prometnu nesreću naplaćena je novčana kazna.
 
Jučer, 27. siječnja, oko 17.30 sati, u mjestu Gornja Rijeka u Varaždinskoj ulici 42-godišnji vozač upravljao je teretnim automobilom Renault njemačke registarske oznake u smjeru Dropkovca. Prilikom nepropisne vožnje unazad na kolniku, stražnjim djelom vozila je udario u prednji dio osobnog automobila VW Transporter zagrebačke registarske oznake, kojim je u istom smjeru upravljala 49-godišnja vozačica. Nakon što je prouzročio prometnu nesreću vozač je vozilom napustio mjesto događaja, naknadno se vratio na mjesto događaja i prilikom parkiranja ispred trgovine gornjim dijelom kabine vozila zapeo za betonski balkon. Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću će biti pokrenut prekršajni postupak.
 
Jučer, 27. siječnja, oko 23.45 sati, u Drnju na Trgu kralja Tomislava 19-godišnjak je upravljao prije položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola od 1,01 promil osobnim automobilom Audi koprivničke registarske oznake u smjeru Botova. Uslijed neprilagođene brzine vozilom je sletio van kolnika, udario u metalni stup prometnog znak i betonsko-metalnu dvorišnu ogradu te se prevrnuo na bočnu stranu.
Nadalje, izvršenim preliminarnim oralnim ispitivanjem na prisutnost droga u organizmu kod vozača je utvrđena prisutnost droge u organizmu, radi čega mu je određeno vađenje krvi i urina, što je vozač odbio te je smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.
 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila