Dani otvorenih vrata u Đurđevcu i Križevcima

Slika PU_KK/Vijesti/2012/09/đurđ.dan.pol.1.300.gif

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

Danas, 28. rujna, povodom obilježavanja Dana policije u Policijskim postajama Đurđevac i Križevci održani su Dani otvorenih vrata.

Tako su od 9 do 12.30 sati, Policijsku postaju Đurđevac posjetila djeca dječjih vrtića „Maslačak“ iz Đurđevca, njih 55, te „Zrno“ iz Virja, skupina „Bambi“, njih 24. Također, u posjeti je bilo i 50 učenika iz Molvi te 25 učenika 3A razreda Osnovne škole „Grgur Karlovčan“ iz Đurđevca. 

Prilikom posjeta, policijski službenici su male goste, njihove tete i učiteljice upoznali sa policijskom opremom koju koriste u svakodnevnom radu – zaštitni prsluk, štit, kaciga, službene palice i dr. U zajedničkoj komunikaciji djeca su upoznata sa pravilima ponašanja u prometu te sa poslovima policije. 

Također, od 9 sati Policijsku postaju Križevci posjetili su polaznici dječjih vrtića „Sv. Josip“, „Zrake sunca“, „Gradskog dječjeg vrtića“, „Čarobne šume“ i  Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci. 

Djecu su do policijske postaje od svojih vrtića dopratili kontakt policajci, pri čemu su i praktično pokazivali način kretanja pješaka u prometu te djeci ukazivali na opasnosti koje ih vrebaju na cesti. 

U dvorištu policijske postaje djeci je prezentirana policijska oprema i vozila, a najveće oduševljenje je izazvao  policijski motocikl na kojemu su svi željeli i sjediti. 

Policijski službenici Policijske postaje Križevci ulažu značajne  napore i koriste svaku priliku u cilju približavanja javnosti, a posebice onima najmlađima, te da se prikažu kao javni servis koji stoji na usluzi svim građanima u cilju zaštite, kako njih samih tako i njihove imovine.



Stranica