Đurđevac: Edukacija o sigurnom sudjelovanju u prometu

Slika PU_KK/Vijesti/2018/09/a.je.to.4.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U petak, 7. rujna, policijska službenica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa u suradnji s udrugom „A je to“ održala je edukativno predavanje članovima udruge i zainteresiranim građanima Đurđevca.

Tijekom edukacije skrenuta je pozornost na stradavanje djece u prometu, te su dati savjeti za sigurno kretanje i prometovanje pješaka i biciklista, kao i način kretanja u zonama škola i vrtića. Poseban naglasak bio je stavljen na prijevoz djece u vozilima u sklopu preventivne akcije „Siguran prijevoz djece u vozilima“. Na autosjedalicama tvrtke BeSafe 0+, I i demo-sjedalu uživo je pokazano kako iste pravilno smjestiti u vozilo, čemu služi sigurnosni pojas, te je ukazano na najčešće greške kod postavljanja istih.

Osim spomenutih tema, naglasak je stavljen na poštivanje prometnih propisa koji se odnose na ograničenje brzine, poštivanje prednosti prolaska, nekorištenja mobitela u vožnji, zaštitne kacige i vožnju pod utjecajem alkohola.

Svim prisutnima uručeni su materijali za sigurno sudjelovanje u prometu, kao i letci sa savjetima o korištenju autosjedalica i sigurnijem sudjelovanju u prometu povodom početka školske godine.



Pisane vijesti