Đurđevac: Održana preventivna aktivnost policije i Auto-kluba Đurđevac

Slika /PU_KK/Vijesti/2020/02/21.2. edukacija Đurđevac (2).jpg

Održane su edukacije pod nazivom „Sekunda koja život znači“ kojom su obuhvaćeni svi treći razredi gimnazije „Dr. Ivana Kranjčeva“ iz Đurđevca i Strukovne škole Đurđevac

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Policijski službenici Policijske postaje Đurđevac u suradnji s Auto-klubom Đurđevac, od 19. do 21. veljače održali su edukacije pod nazivom „Sekunda koja život znači“ kojom su obuhvaćeni svi treći razredi gimnazije „Dr. Ivana Kranjčeva“ iz Đurđevca i Strukovne škole Đurđevac.

Budući mladi vozači, upoznati su s obvezama mladih vozača, upozoreni su na najčešće uzroke prometnih nesreća, brzinom i vožnjom pod utjecajem alkohola kroz video prikaze posljedica prometnih nesreća. Učenicima je skrenuta pozornost na značaj korištenja sigurnosnog pojasa i zaštitne kacige kao i važnost održavanja pozitivnih navika koje steknu u autoškoli.

Kroz edukacije Policijska postaja nastoji podići svijest o odgovornom ponašanju u prometu budućih vozača s nadom da će ovakav način prevencije u budućnosti donijeti rezultate u vidu smanjenja stradalih u prometu.     
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica