Dovršeno kriminalističko istraživanje više kaznenih djela teških krađa i krađa

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2020/02/kradje.1.JPG
  • Slika
  • Slika

Dovršeno kriminalističko istraživanje nad sedmoricom osumnjičenih zbog počinjenja više kaznenih djela teških krađa i krađa

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Policijski službenici Policijske postaje Križevci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 22, 24, 25 i 24 – godišnjakom s područja Zagrebačke županije, 20 i 19 – godišnjakom s područja Osječko-baranjske županije i 26 – godišnjakom s područja Požeško-slavonske županije, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela teških krađa i krađa.  

Sumnja se da su osumnjičeni tijekom rujna i listopada prošle godine izvršili krađu i tešku krađu na području Zagrebačke županije, kojom prilikom su od oštećenih otuđili metalni otpad i kablove.

Također, sumnja se da su osumnjičeni od rujna prošle godine do veljače ove godine na širem križevačkom području počinili više kaznenih djela, dvije teške krađe - otuđivši iz vikend objekta alkoholna pića, dok su iz obiteljske kuće otuđili više desetaka tisuća kuna, zlatni nakit i druge predmete. Izvršili su tri kaznena djela krađe novca iz obiteljskih kuća. U ovim počinjenim kaznenim djelima materijalna šteta cijeni se na oko 100.000 kuna. 

Nadalje, sumnja se da je jedna skupina osumnjičenih od prosinca prošle godine počinila više kaznenih djela krađa i teških krađa na području Zagrebačke županije i Sisačko-moslavačke županije, otuđivši iz kuća novac, nakit, oružje, glazbene instrumente i druge predmete. Materijalna šteta u počinjenim kaznenim djelima iznosi oko 190.000 kuna.

Prilikom pretraga kuća i vozila pronađen je dio ukradenih predmeta kao i predmeti koji su korišteni za počinjenje kaznenih djela, dok će zbog posjedovanja ručne bombe protiv 24 – godišnjaka biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog počinjenja kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Sam dovršetak kriminalističkog istraživanja proveden je u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave Zagrebačke.

Tijekom kriminalističkog istraživanja nad osumnjičenim 20, 24 i 26 – godišnjakom realizirano je 18 tjeralica na temelju kojih je 26 – godišnjak predan u zatvor u Zagrebu, a 20 – godišnjak u zatvor u Osijeku, dok će osumnjičeni 24 i 19 – godišnjak biti predani pritvorskom nadzorniku. Protiv osumnjičenih će biti podnesene kaznene prijave nadležnim državnim odvjetništvima.   
 

Priopćenja | Kaznena djela i zakon