Đurđevac: Održana sjednica Vijeća za prevenciju

Slika PU_KK/Vijesti/2012/03/DjuVijecezaPrev13.3.jpg

U utorak, 13. ožujka, u prostorima Grada Đurđevca održana je 6. Sjednica Vijeća za prevenciju.

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U utorak, 13. ožujka, u prostorima Grada Đurđevca održana je 6. sjednica Vijeća za prevenciju. Do kuda se stiglo sa socijalizacijom romske nacionalne manjine na području Grada Đurđevca u svim područjima života i rada, na komunalnom, sigurnosnom, socijalnom i obrazovnom planu, upoznali su članovi Vijeća za prevenciju Grada Đurđevca  gosta Veljka Kajtazija, nezavisnog saborskog zastupnika nacionalnih manjina.

Budući da dobro pozna đurđevačku situaciju u Stiski, jer je kao osnivač i trener Karate kluba Đurđevac, svojedobno, 90-tih godina prošloga stoljeća  i živio u Đurđevcu, V.Kajtazi se i osobno želio uvjeriti  da li su se problemi stanovnika Stiske u posljednjih 20 godina promijenili  i ponudio svoju pomoć u njihovu rješavanju.

Načelnik Policijske postaje Đurđevac Krunoslav Karas  je upozorio na probleme iz sigurnosne domene, prema kojem još uvijek određeni postotak stanovnika Stiske ne poštuje pravne norme. Narušavanje javnog reda i mira, nasilje  i obitelji,  kojim društveno neprihvatljivim ponašanjima često bude uzrok  alkohol, kao i širenje lažnih i uznemirujućih glasina i dalje su najčešći problemi s kojim se gotovo dnevno susreću đurđevački policajci u Stiski. Načelnik Karas vjeruje da će napori Vijeća za prevenciju u njihovu obrazovanju i zapošljavanju, izgradnji komunalne infrastrukture, uvođenjem komunalnog reda, ali i pomaci u socijalnoj sferi dati i bolje rezultate stanju sigurnosti. 



Stranica