Đurđevac: Prometna pričaonica za djecu predškolske dobi

Slika PU_KK/Vijesti/2014/04/PromPric2.jpg

Foto: Ilustracija

U srijedu i četvrtak, 9. i 10. travnja, policijske službenice Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa ove Policijske uprave održale su pričaonicu i radionicu o pravilnom ponašanju u prometu za djecu predškolske dobi u Gradskoj knjižnici u Đurđevcu, a kojoj se pridružio i tajnik Auto-kluba Đurđevac.

Pričaonici je prisustvovalo dvedesetak djece predškolske dobi s kojima se razgovaralo kako se pravilno prelazi preko obilježenog pješačkog prijelaza, kako izgleda semafor i što nam on svojim bojama govori, te kako se treba kretati pješačkom stazom.

Također se razgovaralo o sigurnoj vožnji biciklom, što bicikl mora imati kako bi bio siguran za vožnju, obaveznom nošenju zaštitne kacige za bicikl, te vožnji u pratnji odraslih po obilježenim biciklističkim stazama.

S djecom se razgovaralo i o pravilnom prijevozu u osobnom automobilu, korištenju dječje auto-sjedalice i gdje se djeca ne smiju prevoziti (traktorska prikolica, motocikl i prednje sjedište automobila).

Poslije održane pričaonice djeci su podijeljene bojanke kako bi mogli ponoviti što su naučili o sigurnom sudjelovanju u prometu, te reflektirajući medvjedići i slikovnice „Sa zebrom sigurno do škole“.



Stranica