Đurđevac: Rezultati akcije nadzora alkoholiziranosti vozača

Slika PU_KK/Vijesti/2012/08/alkohol čaša.bmp

Na području Policijske postaje Đurđevac tijekom 14./15. kolovoza, od 14 do 2 sata, provedena je preventivno - represivna akcija „Nadzor vožnje pod utjecajem alkohola”.

Foto: Ilustracija 

Na području Policijske postaje Đurđevac tijekom 14./15. kolovoza, od 14 do 2 sata, provedena je preventivno - represivna akcija „Nadzor vožnje pod utjecajem alkohola”. 

Policijski službenici kontrolirali su 48 vozača i vozila. U akciji je ukupno utvrđeno 11 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola (od 0,50 do 1,00 – sedam prekršaja, iznad 1,50 – četiri prekršaja).

Tijekom provođenja akcije za trojicu vozača određen je smještaj u posebnu prostoriju do otriježnjenja, a vozačica koja je uzrokovala prometnu nesreću pod utjecajem alkohola od 1,60 g/kg, proveden je žurni prekršajni postupak u kojemu je kažnjena novčanom kaznom od 3 800 kuna i zabranom upravljanja vozilima B kategorije šest mjeseci.  

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u 20 sati u Koprivničkoj ulici u Novigradu Podravskom kada je hrvatski državljanin (1970) zatečen kako upravlja biciklom pod utjecajem alkohola od 3,10 g/kg. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do otriježnjenja.

Tijekom akcije zabilježena je prometna nesreća s materijalnom štetom.



Stranica