Održana sjednica Vijeća za prevenciju općine Virje

Slika PU_KK/Vijesti/2012/08/vijeće.virje.300.gif

Danas, 16. kolovoza, u prostorijama Općine Virje održana je sjednica Vijeća za prevenciju na temu stanja sigurnosti Općine Virje.

Foto: Pu koprivničko - križevačka  

Danas, 16. kolovoza, u prostorijama Općine Virje održana je sjednica Vijeća za prevenciju na temu stanja sigurnosti Općine Virje.

Obzirom na prošireni sastav Vijeća održana je i tribina s temom „Alkohol u prometu i vozači bicikala“. Na tribini su osim članova Vijeća za prevenciju Općine Virje sudjelovali i svi predsjednici mjesnih odbora u općini Virje.

Također, prezentirano je stanje sigurnosti u prometu, problem visokog udjela alkoholiziranih sudionika u prometnim nesrećama te prometnih nesreća biciklista kao i mjere koje se poduzimaju u prevenciji nastanka istih. 

Raspravljalo se o mogućim rješenjima prometne problematike u spomenutoj općini, od strane predsjednika mjesnih odbora iznijeti su i prijedlozi rješavanja problema zastupljenosti alkohola u prometu te zaštiti i samozaštiti biciklista u prometu. Doneseni su i zaključci o potrebi nabavke preventivnih sredstava za bicikliste putem Vijeća za prevenciju općine Virje. 

Predsjednicima mjesnih odbora prezentirano je stanje sigurnosti u pogledu kriminaliteta i javnog reda i mira te im je ukazano na mjere samozaštite  kod provala u vikend objekte i obiteljske kuće, podijeljeni su letki za distribuciju na područjima djelovanja mjesnih odbora.



Stranica