Đurđevac: Sastanak s udrugom umirovljenika

Slika PU_KK/Vijesti/2012/08/đurđ.zlatne.god.300.gif

Foto: Pu koprivničko - križevačka 

U srijedu, 22. kolovoza,  od 9 do 10.30 sati, u prostorijama Udruge umirovljenika grada Đurđevca održan je sastanak na temu zaštite osoba starije životne dobi.

Načelnik Policijske postaje Đurđevac članovima udruge umirovljenika prezentirao je problematiku koja je izražena u posljednje vrijeme, upoznao nazočne o raznim modalitetima prijevara, krađa, iznošenju lažnih prilika i osobnih podataka u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi, a gdje je ugrožena skupina upravo populacija u „zlatnim godinama“.

Naglašeno je kako građani često naručuju razne proizvode, uplaćuju novac na fiktivne račune počinitelja ovih kažnjivih radnji, a koji nastoje iskoristiti zadobiveno povjerenje i životnu dob kako bi na ovaj način stekli protupravnu imovinsku korist.  Posebice je skrenuta pozornost kako su najugroženije osobe koje žive same, a počinitelji ih „posjećuju“ uglavnom po dvoje ili troje, gdje jedan raznim načinima nastoji odvlačiti pozornost, dok ostali iskorištavaju situaciju, pregledavaju i pronalaze vrijedne predmete i novac koji neopaženo odnose iz kuća.

Članovima udruge podijeljen je letak „Zaštita u zlatnim godinama“, isti su upućeni u mjere  samozaštitnog ponašanja, te pozvani na suradnju i obavješćivanje policije o uočavanju osoba koje bi mogle biti počinitelji gore navedenih djela, da pokušaju zapamtiti izgled takovih osoba, eventualno zapisati registarske oznake njihovih vozila i sve druge detalje koji će pomoći u pronalasku mogućih počinitelja, ali i u prevenciji ovakvih kažnjivih radnji.

Od građana je također zatraženo da iznesu problematiku i iz drugih segmenata sigurnosti, na što su isti izjavili da su uglavnom zadovoljni radom policije,  ukazali na određene probleme u segmentu sigurnosti cestovnog prometa i javnog reda, te izrazili potrebu veće nazočnosti policijskih službenika u njihovom kvartu.

Načelnik Policijske postaje Đurđevac zahvalio se na konstruktivnoj raspravi i zamolio da ukoliko isti osjete potrebu za ovakvom vrstom sastanka neka predlože, a na koji će se predstavnici Policijske postaje Đurđevac zasigurno odazvati.



Stranica