Đurđevac: Simulator prevrtanja vozila

Slika PU_KK/Vijesti/2013/04/simulator.2.300.gif

Foto: Pu koprivničko - križevačka    

U utorak, 23. i srijedu, 24. travnja, u Đurđevcu ispred zgrade Policijske postaje u Ulici Stjepana Radića građani su imali priliku isporobati “simulator prevrtanja vozila”. 

Policijska postaja Đurđevac je, u suradnji s Autoklubom Đurđevac,  pomoću „simulatora prevrtanja vozila“ građane upozorila na nužnost poštivanja prometnih propisa i pravila, posebice korištenja sigurnosnog pojasa tijekom vožnje. 

Poseban naglasak bio je na prometnim nesrećama uslijed brzine, a koje su uzrok događanja najvećeg broja prometnih nesreća. Također, ukazano je na važnost korištenja sigurnosnog pojasa i posljedice upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, kojom prilikom su posjetitelji mogli isprobati „Pijane naočale“ te se uvjeriti osobno u percepciju koja se pojavljuje kod utjecaja alkohola.

  "Simulator prevrtanja vozila“ je posebno vozilo projektirano da se okreće za 360 stupnjeva, čime se vozaču pokušava predočiti osjećaj prevrtanja vozila u prometnim nesrećama.

Simulator prevrtanja vozila isprobao je veliki broj građana ( oko 300 građana ) te učenici polaznici Srednje strukovne škole i gimnazije u Đurđevcu (1g, 1d, 4a i 4d razred), kao i učenici osnovne škole Gregura Karlovčana Đurđevac. 

Također ispred Policijske postaje Đurđevac postavljen je “Info pult” gdje su građanima djeljeni letci sigurnog upravljanja u prometu “Bonton za vozače”. Ujedno se provodila i besplatna registracija bicikala, a registrirano je 10 bicikala. 

U srijedu, 24. travnja, povodom Dana obilježavanja grada Đurđevca, tj. na “Đurđevo” grad je posjetio general Mladen Markač, koji se nekoliko minuta zadržao kod simulatora prevrtanja vozila, te podržao preventivne aktivnosti policije, kao i gradonačelnik grada Đurđevca Slavko Gračan.



Stranica