Dovršeno kriminalističko istraživanje - Ovjeravanje neistinitog sadržaja

Slika /ikone/krim policija.2.jpg

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Ovjeravanje neistinitog sadržaja protiv osumnjičenika je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom osumnjičenika starosti 20 i 19 godina zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela ovjeravanja neistinitog sadržaja.

Sumnja se da je osumnjičeni 20-godišnjak u srpnju 2020. godine umjesto osumnjičenog 19-godišnjaka pristupio polaganju ispita iz prve pomoći te svojim potpisom u ime osumnjičenog 19-godišnjaka neistinito ovjerio nalog za provedbu ispita te time doveo u zabludu nadležno tijelo koje je 19-godišnjaku ovjerilo položeni ispit.

Nadalje, sumnja se da je 19-godišnjak preuzeo vozačku dozvolu temeljem izdanog uvjerenja nadležnog tijela iako je znao da je uvjerenje neistinito.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Ovjeravanje neistinitog sadržaja protiv osumnjičenika je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
 

Priopćenja | Kaznena djela i zakon