Dragovoljna predaja oružja i pronalazak ručne bombe

Slika PU_KK/Vijesti/2014/momt01.jpg

Foto: Ilustracija 

U petak, 19. listopada, osoba s koprivničkog područja dragovoljno je predala preuređen signalni pištolj i osam komada lovačkog streljiva. Nasuprot ovom pozitivnom primjeru, u Herešinu u Marovskoj ulici djelatnik pogona za zbrinjavanje biljnog otpada pronašao je ručnu bombu. Bombu je preuzeo djelatnik protueksplozijske zaštite. 

 

Dobro je podsjetiti

Akcija „Manje oružja, manje tragedija“

Ova akcija omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja. Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.  

Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A - zabranjeno oružje: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i sl.   

Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192. Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja.  



Pisane vijesti