Dvije nesreće s ozlijeđenim osobama

Slika PU_KK/Vijesti/2013/03/AutoPoliicijaVrata2.jpg

 U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su dvije prometne nesreće u kojima su dvije osobe ozlijeđene.

Foto: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su dvije prometne nesreće u kojima su dvije osobe  ozlijeđene.

Jučer, 25. svibnja, oko  15.35 sati u Križevcima u Ulici Franje Markovića zbog nepropisnog kretanja mopedist je udario u rubnjak, pao i ozlijedio se. Bio je pod utjecajem alkohola od 1.36 promila.

Jutros, 26. svibnja, oko  5 sati u Brckovčini osobni automobil je sletio van kolnika. Jedna je osoba lakše ozlijeđena.

 

Dobro  je podsjetiti

Oprezno u prometu na mokrom i klizavom kolniku

Kako je uslijed kišnih oborina vidljivost smanjena, a kolnici mokri i skliski, molimo sve sudionike da u prometu sudjeluju uz povećan oprez.

Posebno ističemo da su vozači motornih vozila dužni prilagoditi brzinu kretanja svog vozila stanju kolnika i gustoći prometa na cestama, odnosno smanjiti brzinu kretanja, te da su dužni povećati razmak u odnosu na vozilo ispred sebe, ali i imati dovoljan razmak između svog vozila i vozila kojeg pretječu, odnosno pješaka kojeg obilaze. Ističemo nužnost pravovremene najave promjene smjera kretanja uključivanjem odgovarajućih pokazivača smjerova.



Stranica