Dvojica nedozvoljeno držala oružje, treći dragovoljno predao streljivo i nabojnike

Slika PU_KK/Vijesti/2012/05/slika-oružje.bmp

U petak, 8. veljače, jedna je osoba odlučila predati streljivo koje je nezakonito posjedovala, te je na taj način izbjegla moguće kaznene i prekršajne sankcije. Dvije osobe to nisu učinile te su kazneno prijavljene.

Foto: Ilustracija

U petak, 8. veljače, jedna je osoba odlučila predati streljivo koje je nezakonito posjedovala, te je na taj način izbjegla moguće kaznene i prekršajne sankcije. Dvije osobe to nisu učinile te su kazneno prijavljene.

Tako je osoba s križevačkog područja dragovoljno predala 210 komada puščanog streljiva i sedam nabojnika za automatsku pušku.

Nasuprot ovom pozitivnom primjeru, dovršenim kriminalističkim istraživanjima utvrđeno je da su 33 - godišnjak i 46- godišnjak sa šireg koprivničkog područja nedozvoljeno posjedovali automatsku pušku s pripadajućim streljivom. Isto tako, dovršenim kriminalističkim istraživanjima utvrđeno je da 61 - godišnjak sa šireg križevačkog područja nedozovljno posjedovao automatsku pušku.

Oružje i streljivo im je oduzeto, te je protiv njih podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

I nadalje pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ za sigurniju budućnost bez oružja. Upućujemo građane da sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 i sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilu i sa vozilima bez policijskih obilježja.

Riješite se oružja bez sankcija i učinite Vaš dom sigurnijim.

„Akcija se organizira u suradnji s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj u RH, a kampanja se financira iz EU regionalnog projekta SEESAC potpora aktivnostima kontrole oružja na području zapadnog Balkana."



Stranica