Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/palica01.jpg

Tijekom vikenda, od 8. do 10. veljače, na području Policijske uprave koprivničko -križevačke zabilježena je prometna nesreća s ozlijeđenom osobom, u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena, i četiri prometne nesreće s materijalnom štetom

 Foto: Ilustracija  

Tijekom vikenda, od 8. do 10. veljače, na području Policijske uprave koprivničko -križevačke zabilježena je prometna nesreća s ozlijeđenom osobom, u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena, i četiri prometne nesreće s materijalnom štetom. Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća su bile oduzimanje prednosti prolaska, neprilagođena brzina i nepropisna vožnja unazad. Kod jednog vozača osobnog automobila koji je prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom utvrđena je prisutnost alkohola u organizmu.

Utvrđeno je 90 prometnih prekršaja, od čega 15 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 10 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, sedam prekršaja odnosilo se na upravljanja tehnički neispravnim vozilima, sedam prekršaja nepropisnih parkiranja, osam prekršaja upravljanja vozilima bez upaljenih svjetala, tri prekršaja oduzimanja prednosti prolaska, tri prekršaja upravljanja vozilima prije stjecanja prava i dva prekršaja odnosila su se na upravljanja vozilima za koje je istekla važnost prometne dozvole.

Iz prometa je isključeno 19 vozača i dva vozila. Sukladno Zakonu o obveznom osiguranju u prometu utvrđen je jedan prekršaj upravljanja vozilom za koje nije sklopljena polica obveznog osiguranja.

Najveća koncentracija alkohola u nadzoru prometa utvrđena je u subotu, 9. veljače, u 2.20 sati u Koprivničkoj ulici u Koprivničkom Ivancu, kada je 29 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 3,01 g/kg. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do otriježnjenja, nakon čega je bio uhićen. Protiv vozača proveden je žurni prekršajni postupak na Prekršajnom sudu u Đurđevcu. Kažnjen je kaznom zatvora od 10 dana uvjetno na godinu dana i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 6 mjeseci. Vozaču je izrečena posebna obaveza liječenja od ovisnosti o alkoholu. 

Najveće prekoračenje ograničenja brzine kretanja utvrđeno je u subotu, 9. veljače, u 9.35 sati u Ulici baruna Inkeya u Rasinji kada je vozač upravljao brzinom od 86 km/h iako je u rečenoj ulici brzina kretanja ograničena na 50 km/h.

U posebne prostorije do otrježnjenja bilo je smješteno osam vozača. Uhićena su bila dva vozača, protiv kojih su proveden žurni prekršajni postupci u kojima su kažnjeni novčanim kaznama, uvjetnim kaznama zatvora i zabranama upravljanja motornim vozilima B kategorije. 

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu

Sve sudionike u prometu pozivamo na oprez prilikom sudjelovanja u prometu, a vozače motornih vozila da, u slučaju potrebe, koriste propisanu zimsku opremu.  

Pozivamo vozače da prilagode brzinu kretanja uvjetima na cesti, povećaju razmak između vozila i pravovremenim uključivanjem pokazivača smjera pravovremeno upozore na radnje vozilom.



Stranica