Edukacija budućih vozača

Slika PU_KK/Vijesti/2017/07/PredavanjeHAK.jpg

U četvrtak, 27. srpnja, policijska službenica za preventivu Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa održala je dva edukativna predavanja 39 -orici kandidata za vozača motornih vozila koji su u procesu obučavanja za polaganje vozačkog ispita u „Auto-klubu Koprivnica“. 

Foto: PU koprivničko - križevačka

U četvrtak, 27. srpnja, policijska službenica za preventivu Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa održala je dva edukativna predavanja 39 -orici kandidata za vozača motornih vozila koji su u procesu obučavanja za polaganje vozačkog ispita u „Auto-klubu Koprivnica“.

Cilj ove edukacije je poticanje mladih vozača na spoznaju opasnosti u prometu i upućivanje preporuka za sigurnije ponašanje prilikom sudjelovanja u prometu. Teme koje su se obradile na edukaciji bile su najčešći uzroci prometnih nesreća mladih vozača, neprilagođena i nepropisna brzina, distrakcija u vožnji, te alkohol i droge kod mladih vozača.

Također, prisutnima je policijska službenica prikazala rad s uređajem za alkotestiranje, te je objašnjen rad prometne policije na cesti  – način zaustavljanja, postupak kod  alkotestiranja i postupak u slučaju događanja prometne nesreće.



Stranica