Edukacija djece o sigurnom kretanju u prometu

Slika PU_KK/Vijesti/2011/11/EdukDjeceKc25.11.jpg

U petak, 25. studenoga, policijski službenik za preventivu Zoran Vuković izvršio je obuku djece učenika prvih razreda Osnovne škole "Đuro Ester" u Koprivnici.

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U petak, 25. studenoga, policijski službenik za preventivu Zoran Vuković izvršio je obuku djece učenika prvih razreda Osnovne škole "Đuro Ester" u Koprivnici.

U sklopu nastavnog predmeta Priroda i društvo djeca su u školi učila o sigurnom kretanju u prometu dok se Postaja prometne policije Koprivnica aktivno uključila na način da je sa svakim od tri razreda pojedinačno izvršila praktičan dio obuke. Policijski službenik je u šetnji ulicama grada Koprivnice djecu educirao pravilnom prelasku preko obilježenog pješakog prijelaza, korištenja nogostupa, prepoznavanja i imenovanja prometnih znakova važnih za pješake, razlikovanja semafora za pješake i vozila te prelazak ceste kada prometnom upravlja prometni policajac.

Ova preventivna aktivnost Postaje prometne policije Koprivnica samo je dio  niza mjera koje se poduzimaju kako bi povećala sigurnost najmlađih u prometu.



Stranica