Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/palica01.jpg

U vremenskom razdoblju od 25. do 27. studenog 2011.g. na području Policijske uprave koprivničko - križevačke proveden je nadzor cestovnog prometa u cilju detektiranja najtežih prometnih prekršaja.

Foto: Ilustracija

U vremenskom razdoblju od 25. do 27. studenog 2011.g. na području Policijske uprave koprivničko - križevačke proveden je nadzor cestovnog prometa u cilju detektiranja najtežih prometnih prekršaja. 

Ukupno je poduzeto 104 represivnih mjera, od čega 16 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, devet prekršaja prekoračenja brzine, osam prekršaja odnosilo se na tehničku neispravnost vozila, osam prekršaja isteka tehničkoga pregleda, pet prekršaja oduzimanja prednosti prolaska i jedan prekršaj upravljanja za vrijeme zabrane. 

Iz prometa su isključeno osam vozila i 20 vozača, dok su sukladno Zakonu o obveznim osiguranjima u prometu ostvarene dvije aktivnosti. 

Najveća koncentracija alkoholaizmjerena je tijekom noći 27./28. studenoga 2011.g. u 1.40 sati, kada je vozač hrvatski državljanin (1971) u Kloštru Podravskom, upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,57 g/kg. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. 

Najveća izmjerena brzinakretanja izmjerena je u petak 25. studenoga 2011.g. u 19.45 sati, kada je vozač hrvatski državljanin u Glogovcu, upravljao osobnim automobilom brzinom od 82km/h, na dijelu ceste gdje je brzina ograničena na 60 km/h.           

Tijekom provedbe aktivnosti u nadzoru prometa u posebnu prostoriju do otrježnjenja, smješteno je bilo osam osoba, dok je  sedam vozača uhićeno. 

Protiv sedam uhićenih vozača provedeni su žurni prekršajni postupci u kojima su isti kažnjeni s novčanim kaznama, zabranama upravljanja vozilima B i F kategorije i kaznom uvjetnog i bezuvjetnog zatvora. 

Tijekom spomenutog razdoblja zabilježeno je osam prometnih nesreća, od čega tri s ozlijeđenim osobama i pet s materijalnom štetom. Lake tjelesne ozljede zadobila su dva sudionika, dok je jedan sudionik zadobio teške tjelesne ozljede. 



Stranica