Edukacija roditelja u Kalinovcu

Slika PU_KK/Vijesti/2015/06/crkva.1.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U nedjelju, 31. svibnja, u Kalinovcu, u župnoj crkvi „Sv. Luke“, povodom blagdana Presvetog Trojstva, nakon mise, policijski službenici Policijske postaje Đurđevac održali su predavanje roditeljima učenika Osnovne škole „Ivana Lackovića Croate“. Predavanje je održano vezano uz prevenciju nasilja među mladima, o odredbama Obiteljskog zakona, a koji govori o noćnim izlascima djece mlađe od 16 godina.

Također, roditeljima je skrenuta pozornost na opasnosti koje se mogu dogoditi ako roditelji ne nadziru društvene mreže koje koriste njihova djeca, učestalost alkoholiziranosti mladih, te kako alkohol utječe na neprihvatljiva ponašanja, a posebice kod osoba koje upravljaju vozilima.

Kako se okupio veći broj roditelja svih uzrasta djece, govorilo se i o prometnim propisima s kojima se djeca svakodnevno susreću, te kako ponašanje roditelja utječe i na ponašanje djece. Roditeljima je savjetovano da svoju djecu usmjeravaju i odgajaju na način da poštuju zakone i propise, a što se i od njih samih očekuje.



Stranica