Edukacija roditelja u Područnoj školi Jagnjedovec

Slika PU_KK/Vijesti/2011/09/PNZ_Jagnj.13.9.jpg

U sklopu akcije „Poštujte naše znakove“, policijski službenik za preventivu Postaje prometne policije Koprivnica je u utorak, 13. rujna u Područnoj školi Jagnjedovec prisustvovao roditeljskom sastanku. Na sastanku je nazočilo 11 roditelja djece od 1. do 4. razreda obzirom da se nastava u područnoj škole Jagnjedovec odvija u kombiniranim razrednim odjeljenjima.

 Foto: Pu koprivničko-križevačka  

U sklopu akcije „Poštujte naše znakove“, policijski službenik za preventivu Postaje prometne policije Koprivnica je u utorak, 13. rujna  u Područnoj školi Jagnjedovec prisustvovao roditeljskom sastanku. Na sastanku je nazočilo  11 roditelja djece od 1. do 4. razreda obzirom da se nastava u područnoj škole Jagnjedovec odvija u kombiniranim razrednim odjeljenjima.

Kako djeca najviše u prometu stradavaju u svojstvu putnika u vozilima, policijski službenik naglasio je problematiku prijevoza i smještaja djece u vozilima, kao i činjenicu da su roditelji  upravo ti, koji moraju svojim primjerenim ponašanjem u prometu pozitivno utjecati na djecu, kako bi od najmanje dobi stjecala osnovna znanja i prometnu kulturu. Također roditelji su upoznati sa zakonskom regulativom vezanom uz upravljanje djece biciklom, kao i odredbom korištenja zaštitne kacige za vozače bicikla mlađe od 16 godina.

Na kraju izlaganja roditeljima je podijeljen prigodan letak vezan uz početak školske godine.



Stranica