Edukacija roditelja u sklopu akcije "Siguran prijevoz djece u vozilima"

Slika PU_KK/Vijesti/2018/09/autosjedalice.13.9.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U sklopu preventivne akcije „Siguran prijevoz djece u vozilima“, policijska službenica Policijske uprave koprivničko-križevačke održala je u četvrtak, 13. rujna, u Edukacijskom centru Opće bolnice „Dr. T. Bardek“ u Koprivnici edukaciju budućim roditeljima.

Na edukaciji budući roditelji upoznati su sa zakonskim odredbama o korištenju sigurnosnog pojasa i prijevoza djece u vozilima, svrsi korištenja autosjedalica, načinu postavljanja autosjedalica u vozilo i smještaja djeteta u istu. Osim toga, prisutnima su dati savjeti na što treba pripaziti kod kupnje novih i rabljenih autosjedalica, načinu učvršćivanja sigurnosnog pojasa i pojaseva autosjedalice, kad dijete preraste autosjedalicu i dr. Posebna pozornost skrenuta je na način korištenja sigurnosnog pojasa, opasnostima ukoliko se sigurnosni pojas koristi na nepravilan način ili se isti uopće ne koristi, te kako sigurnosni pojas koriste trudnice. 

Na autosjedalici tvrtke BeSafe grupe 0+ prikazano je kako istu pravilno montirati u vozilo, kao i greške koje se često rade prilikom prijevoza djece u vozilima. Prisutnima su uručene brošure udruge Roda – „Autosjedalica uvijek i bez iznimke“ i naljepnice „Dijete u autu“. Svim prisutnima skrenuta je pozornost da poštuju prometne propise posebice one koji se odnose na ograničenje brzine, ne upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola, da tijekom vožnje ne koriste mobitel, te da budu odgovorni sudionici u prometu.



Pisane vijesti