Edukacija roditelja u Virju

U srijedu, 13. studenoga, u dvorani Osnovne škole Franje Viktora Šignjara u Virju policijski službenici Policijske postaje Đurđevac održali su edukaciju roditelja učenika petog do osmog razreda.

U srijedu, 13. studenoga, u dvorani Osnovne škole Franje Viktora Šignjara u Virju policijski službenici Policijske postaje Đurđevac održali su edukaciju roditelja učenika petog do osmog razreda.

Roditeljima su pojašnjeni oblici vršnjačkog nasilja, koji se najčešće događaju u školama. Istaknuto je da se djeca teško nose s različitim oblicima nasilja te da roditelji i učitelji moraju saslušati djecu i intervenirati uvijek kada uoče konflikt među djecom u kojem jedno dijete ili više njih manipulira, zlostavlja ili prisiljava drugo dijete na nešto što ono ne želi.

Roditelji su educirani o noćnim izlascima mladih, gdje im je skrenula pozornost na noćne izlaske maloljetnih osoba mlađih od 16 godina te pojašnjeno postupanje policijskih službenika tijekom zaticanja mladih nakon 23 sata, te su informirani o prekršajnoj odgovornosti maloljetnika prema odredbama Prekršajnog zakona.

Roditelji su upućeni na prevenciju krađa bicikala. Roditelji i učitelji upućeni su da se za svako neprihvatljivo i kažnjivo ponašanje s povjerenjem obrate policiji.



Stranica