Edukacija srednjoškolaca o pravilnom sudjelovanju u prometu

Slika /PU_KK/Vijesti/2019/02/edukacija.djurdjevac.15.2..jpg

Budućim mladim vozačima skrenuta je pozornost na važnost korištenja zaštitnog pojasa i zaštitne kacige kao i važnost stjecanja pozitivnih navika koje steknu u autoškoli.


Foto: Pu koprivničko-križevačka
 

Policijski službenici Policijske postaje Đurđevac u suradnji s Auto-klubom Đurđevac, od 13. do 15. veljače održali su edukacije pod nazivom „Sekunda koja život znači“, kojom su obuhvaćeni svi treći razredi gimnazije „Dr. Ivan Kranjčev“ iz Đurđevca i Strukovne škole Đurđevac.

Učenici koji će uskoro postati mladi vozači, upoznati su s obvezama mladih vozača, upozoreni su na najčešće uzroke prometnih nesreća, brzinu i vožnju pod utjecajem alkohola kroz video prikaze posljedica prometnih nesreća. Budućim mladim vozačima skrenuta je pozornost na važnost korištenja zaštitnog pojasa i zaštitne kacige kao i važnost stjecanja pozitivnih navika koje steknu u autoškoli.

Kroz ovakve edukacije Policijska postaja nastoji podići svijest o odgovornom ponašanju u prometu budućih vozača s nadom da će ovakav način prevencije u budućnosti donijeti rezultate u vidu smanjenje stradalih u prometu.       



Stranica