Edukacija traktorista u Hlebinama i Rasinji

Slika PU_KK/Vijesti/2016/05/Traktori2.jpg

Policijska službenica za prometnu preventivu Postaje prometne policije Koprivnica u utorak i srijedu, 3. i 4. svibnja, u Hlebinama i Rasinji, tijekom organiziranog tehničkog pregleda traktora, priključnih vozila i radnih strojeva održala je edukaciju prisutnih traktorista.

Foto: Pu koprivničko - križevačka

Policijska službenica za prometnu preventivu Postaje prometne policije Koprivnica u utorak i srijedu, 3. i 4. svibnja, u Hlebinama i Rasinji, tijekom organiziranog tehničkog pregleda traktora, priključnih vozila i radnih strojeva održala je edukaciju prisutnih traktorista.

Predavanje je održano na temu „Prometovanje traktora, tehnička ispravnost traktora, osiguranje“. Tom prilikom, a u cilju povećanja sigurnosti u prometu, vozače i vlasnike traktora uputila je na obvezu da prije upotrebe provjere tehničku ispravnost traktora i njihovih priključnih vozila (ispravnost kočnica i svjetlosne signalizacije), da ih registriraju, te na obvezu da kada upravljaju traktorom moraju imati položeni vozački ispit F kategorije. Također, upućeni su da su prije uključivanja vozilom u promet dužni očistiti blato s kotača, kako ga ne bi nanijeli na suvremeni kolnički zastor, ta da nikako ne  konzumiraju alkoholna pića prije vožnje.
 



Stranica