Održana info točka u sklopu preventivne aktivnosti "Klik"

Slika PU_KK/Vijesti/2016/05/klik.4.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

Policijska službenica Policijske postaje Križevci, u utorak, 3. svibnja, u Srednjoj školi Ivan Seljanec u Križevcima, postavila je info točku u sklopu preventivnog predavanja HAK-a i AMK Križevci, koja se održava po srednjim školama, pod nazivom „KLIK“ – sigurnosni pojas - navika dobrog ponašanja. 

Ovaj projekt usmjeren je upravo na mlade, odnosno na rizičnu skupinu- adolescente, učenike završnih razreda srednjih škola, a cilj mu je nametnuti bezrezervno prihvaćanje pozitivnih stavova o sigurnosnom pojasu i korištenju istoga, obzirom da je poznato da se u slučaju događanja prometne nesreće rizik od ozbiljnih ozljeda upotrebom pojasa smanjuje za više od 50 posto, a da 75 posto osoba koje isti ne koriste ispadnu iz vozila, kojom prilikom  poginu ili zadobe teške tjelesne ozlijede opasne za život. 

Preventivno predavanje o odgovornom ponašanju u prometu za učenike 3. i 4. razreda održali su djelatnici HAK-a, a u sklopu istog policijska službenica  kratko se osvrnula na događanje prometnih nesreća koje uzrokuju brzina i vozači pod utjecajem alkohola, kao i na posljedice ne korištenja sigurnosnog pojasa tijekom vožnje u prometu. 

Prisutni učenici su nakon kraćeg održanog predavanja imali prilike, u kontroliranim uvjetima u simulatorima sudara i prevrtanja automobila, demonstrirati i osobno doživjeti i osjetiti bespomoćnost putnika u vozilu u navedenim situacijama, čak i pri vrlo malim brzinama te osjetiti ozbiljnost i nužnost korištenja sigurnosnog pojasa u improviziranoj prometnoj nesreći.



Stranica