Edukacija traktorista u Ždali

Slika PU_KK/Vijesti/2017/03/zdala.jpg

U ponedjeljak, 6. ožujka, u prijepodnevnim satima, policijska službenica za preventivu Postaje prometne policije Koprivnica, u Ždali prilikom obavljanja redovnog tehničkog pregleda traktora na terenu, uz prisutnost kontrolora Stanice za tehnički pregled, održala je tribinu. 

 Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U ponedjeljak, 6. ožujka, u prijepodnevnim satima, policijska službenica za preventivu Postaje prometne policije Koprivnica,  u Ždali prilikom obavljanja redovnog tehničkog pregleda traktora na terenu, uz prisutnost kontrolora Stanice za tehnički pregled, održala je tribinu. Tema tribine bila je „Prometovanje traktora, tehnička ispravnost traktora, alkohol, mladi vozači, brzina, samozaštitna ponašanja“.

Tom prilikom skrenuta je pozornost na korektno i odgovorno ponašanje u prometu, na češće izvršavanje dnevnih preventivnih tehničkih pregleda traktora i priključnih vozila (poglavito svjetla i uređaja za kočenje, a posebna pozornost prisutnima je skrenuta na konzumiranje alkohola („ako piješ, ne vozi“). 

Ujedno, prisutni su upoznati s kaznenim odredbama u slučaju zaticanja vozača neregistriranog i neosiguranog traktora i s kaznenim odredbama za prekršaje  koje najčešće čine vozači traktora (tehnička neispravnost, uporaba svjetala, prijevoz osoba).



Stranica