Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Slika PU_KK/Vijesti/2016/01/prometni_policajac02.jpg

Sankcionirano je 112 prometnih prekršaja, od čega 19 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 23 prekršaja vožnje nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 3. do 6. ožujka, na području Policijske uprave koprivničko - križevačke zabilježene su četiri prometne nesreće od čega tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i jedna prometna nesreća s materijalnom štetom. Ozlijeđene su četiri osobe, od kojih jedna osoba teško, a tri osobe lakše.

Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su neprilagođena brzina, nepropisno mimoilaženje, nepropisna vožnja unazad i oduzimanje prednosti prolaska.

Jednu prometnu nesreću s ozlijeđenom osobom i jednu s materijalnom štetom izazvali su vozači pod utjecajem alkohola. Vozač koji je pod utjecajem alkohola izazvao prometnu nesreću sam je teško ozlijeđen.

Sankcionirano je 112 prometnih prekršaja, od čega 19 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 23 prekršaja vožnje nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

Jedan je vozač uhićen, te je protiv njega proveden žurni prekršajni postupak.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u petak, 3. ožujka, u 21.30 sati na Varaždinskoj cesti u Koprivnici, kada je 52 - godišnji vozač upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,77 promila.

Iz prometa su isključena tri mlada vozača. Dva mlada vozača isključena su poradi upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, a jedan radi upravljanja motornim vozilom prije stjecanja prava. Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu, 4. ožujka, u 7 sati u Starogradskoj ulici u Koprivnici, kod 20 - godišnjeg vozača osobnog automobila koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 0,82 promila.

Najveća brzina utvrđena je u subotu, 4. ožujka, u 4.50 sati na DC 41 u Sokolovcu, kada je 26 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 146 kilometara na sat, iako je brzina ograničena na 60 kilometara na sat.


Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu

Na sve vozače motornih vozila i vozače bicikala apeliramo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti, obzirom da konzumacija alkoholnih pića negativno utječe na vozačke sposobnosti uslijed čega se uvelike povećava mogućnost događanja prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima.

Vozačima koji su konzumirali alkoholna pića savjetujemo da koriste usluge javnog prijevoza ili taksi službe odnosno da upravljanje vozilom prepuste drugom vozaču koji posjeduje valjanu vozačku dozvolu i nije konzumirao alkoholna pića.

Mladim vozačima, ali i vozačima starijima od 24. godine, koji izlaze s prijateljima savjetujemo primjenu „dogovornog vozača“ odnosno da međusobno odaberu osobu s valjanom vozačkom dozvolom koja će tijekom izlaska upravljati vozilom i neće konzumirati alkoholna pića.

Za poseban oprez i poštivanje svih prometnih propisa zasebno molimo mlade vozače. Podsjećamo na ograničenja u vezi upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola odnosno da je za njih dozvoljena koncentracija alkohola od 0,00 promila.

Apeliramo na sve vozače motornih vozila da poštuju ograničenja brzine kretanja izražene prometnim znakovima i pravilima, ali ih i podsjećamo da brzinu kretanja svog vozila trebaju prilagoditi stanju i osobinama prometnice, gustoći prometa, vremenskim uvjetima i uvjetima vidljivosti.



Stranica