Edukacija u dječjim vrtićima - "Siguran prijevoz djece u vozilima"

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2020/03/11.3. autosjedalice (2).jpg
  • Slika
  • Slika

Edukativna predavanja provedena su u dječjem vrtiću „Kalnički jaglac“ na Kalniku i dječjem vrtiću „Vjeverica“ u Koprivnici

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U sklopu preventivne akcije „Siguran prijevoz djece u vozilima“ i pojačanog nadzora korištenja sigurnosnog pojasa i autosjedalica, 10. i 11. ožujka, policijski službenici Službe policije održali su edukativna predavanja o pravilnom prijevozu djece u vozilu odnosno korištenju sigurnosnog pojasa i dječjih autosjedalica. Edukativna predavanja provedena su u dječjem vrtiću „Kalnički jaglac“ na Kalniku i dječjem vrtiću „Vjeverica“ u Koprivnici.
 
Tijekom edukacije djeca su naučila kako na siguran način sudjelovati u prometu, a posebice kako se na siguran način moraju prevoziti u vozilima, čemu služi autosjedalica i sigurnosni pojas te koje opasnosti vrebaju ako se na pravilan način autosjedalica i sigurnosni pojas ne koriste. Na demo-sjedalu i autosjedalicama tvrtke BeSafe djeca su isprobala kako se djeca ne smiju i kako se trebaju pravilno prevoziti u vozilima.
 
Svima prisutnima uručene su naljepnice i razglednice „Dijete u autu“ izrađene u suradnji sa Savjetom za sigurnost prometa na cestama Koprivničko-križevačke županije.
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica