Edukacija učenika u Područnoj školi Veliki Poganac

Slika PU_KK/Vijesti/2017/12/edukacija.11.12.4.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U ponedjeljak, 11. prosinca, policijska službenica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa održala je edukativno predavanje učenicima od prvog do četvrtog razreda u Područnoj školi Veliki Poganac. Edukacija je održana u suradnji s Hrvatskom poštom, Filatelističkim društvom Koprivnica i Osnovnom školom Andrije Palmovića. 

Učenici su kroz slikovnicu „Sigurnost u prometu“ upoznati s načinom uključivanja u promet, sigurnim prelaženjem preko kolnika, čemu služe zebra i semafor, kako prijeći preko željezničke pruge, kako na siguran način upravljati biciklom u prometu, te zbog čega je važno koristiti sigurnosni pojas, autosjedalicu i reflektirajuće materijale. 

Osim prometnih pravila i znakova, učenici su upoznati s poštanskim markicama, pisanjem razglednica i pisama, te pravilnim adresiranjem istih, dok su u kreativnom dijelu učenici sami izrađivali kuverte. Nastavnicima su uručeni preventivni materijali Hrvatske pošte, a učenicima bookmarci „Oprezno u prometu“ i reflektirajuće trake za bolju vidljivost i veću sigurnost u prometu.



Stranica