Edukativno predavanje djeci u Đelekovcu

Slika PU_KK/Vijesti/2013/11/prijatelja-dva.4.300.jpg

Pu koprivničko-križevačka 

U četvrtak, 31. listopada, policijski službenik - kontakt policije Policijske postaje Koprivnica i policijska službenica za preventivu u cestovnom prometu Službe policije održali su predavanje malim prijateljima. Predavanje je održano u suradnji s Udrugom osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice i Udrugom slijepih Koprivničko - križevačke županije, u dječjem vrtiću „Vrapčić“ iz Drnja, podružnica Iskrica u Đelekovcu. Tijekom edukativnog predavanja djeca predškolske dobi naučila su kako se pravilno prelazi preko obilježenog pješačkog prijelaza, kako izgleda semafor i što nam on svojim bojama govori, te kako se treba kretati pješačkom stazom. 

Također, razgovaralo se o sigurnoj vožnji biciklom, što bicikl mora imati kako bi bio siguran za vožnju, obaveznom nošenju zaštitne kacige za bicikl, te vožnja u pratnji odraslih po obilježenim biciklističkim stazama. 

S djecom se razgovaralo i o pravilnom prijevozu u osobnom automobilu, korištenju dječje auto sjedalice i gdje se djeca ne smiju prevoziti (traktorska prikolica, i prednje sjedište automobila). 

Uz partnerstvo sa spomenutim Udrugama djeca su naučila i o različitosti sudionika u prometu, kako pristupiti i pomoći osobi koja je u kolicima ili je slijepa. 

Naglasak druženja bio je i na razvoju senzibiliteta djece prema osobama s invaliditetom. 

Poslije predavanja s djecom se izašlo na parkirališni prostor ispred dječjeg vrtića, gdje su djeca isprobala sigurnu vožnju biciklom, kako se kretati u invalidskim kolicima, te kako se kreću u prometu slijepe i slabovidne osobe. 

Predavanje je održano u sklopu projekta „Policija i ja prijatelja dva“.



Stranica