Edukativno predavanje djeci u Križevcima

Slika PU_KK/Vijesti/2016/04/djeca.kz.4.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U srijedu, 6. travnja, u dječjem vrtiću „Zraka sunca“ u Križevcima, policijska službenica Policijske postaje Križevci, u prisutnosti teta iz vrtića organizirala je edukaciju djece starosti od 6 – 7 godina na temu sigurnog sudjelovanja u prometu na cestama, na kojoj je bilo prisutno 34 djece. 

Naglasak edukacije bio je da se djeci ukaže na opasnosti koje ih čekaju kada sudjeluju u prometu na cestama kao pješaci, a ujedno i kao putnici u vozilima, pri čemu su djeca pokazala zavidno znanje o poznavanju prometnih pravila i prometnih znakova, koje je primjereno njihovom uzrastu, a istima je pozornost skrenuta i na oprez prilikom igre uz cestu, kao i na opasnosti koje im prijete kod razgovara s nepoznatim osobama i odlaskom s istima u vozila.           

Posebno oduševljenje djeca su pokazala za policijskim vozilom, koje su ovom prilikom mogla vidjeti i iz unutra, a nakon kraćeg druženja djeci su podijeljeni preventivni materijali i slatkiši.            

Ovakva suradnja policije i dječjih vrtića jača povjerenje djece prema policijskim službenicima i njihovo međusobno prijateljstvo, što je vrlo važno za sigurnost naše djece, kako opću tako i kod sudjelovanja u prometu na cestama.



Stranica