Edukativno predavanje o pravilnom korištenju autosjedalica

Slika PU_KK/Vijesti/2016/03/autosjedalice.4.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U srijedu, 16. ožujka, policijska službenica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa održala je edukativno predavanje roditeljima i djeci na temu sigurnog korištenja sigurnosnog pojasa i autosjedalica u Gradskoj knjižnici u Đurđevcu. 

U sklopu preventivne akcije „Siguran prijevoz djece u vozilima“ djeca su učila kako se na siguran način mogu prevoziti u vozilima, čemu služi autosjedalica i sigurnosni pojas. Roditelji su upoznati s opasnostima nekorištenja i nepravilnog korištenja autosjedalica i sigurnosnog pojasa,  zakonskim odredbama o korištenju sigurnosnog pojasa i prijevoza djece u vozilima, svrsi korištenja autosjedalica, načinu postavljanja autosjedalica u vozilo i smještaja djeteta u istu. Također, dati su savjeti na što treba pripaziti kod kupnje novih i rabljenih autosjedalica, načinu učvršćivanja sigurnosnog pojasa i pojaseva autosjedalice, što učiniti kad dijete preraste autosjedalicu i dr. 

U sklopu edukacije izvršen je pregled devet autosjedalica kojom prilikom je utvrđeno da je jednoj autosjedalici istekao rok trajanja, tri su bile slabo fiksirane u vozilu, dok su kod dvije autosjedalice putanje pojasa bile nepravilno postavljene.  

Djeci i roditeljima uručene su naljepnice „Dijete u autu“ i bookmark „Sigurno u prometu“.



Stranica