Edukativno predavanje u OŠ Đuro Ester i Područnoj školi Vinica

Slika PU_KK/Vijesti/2016/09/edukacija.kc.21.9.7.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U srijedu, 21. rujna, policijske službenice Postaje prometne policije Koprivnica, održale su edukaciju učenika prvih razreda u Osnovnoj školi Đuro Ester u Koprivnici i Područnoj školi Vinica, na temu sigurnog kretanja u prometu, a u sklopu preventivne akcije „Poštujte naše znakove“.

Predavanje se sastojalo od dva dijela, gdje su prvo učenicima održane edukacije vezane uz sigurno kretanje u prometu, prijevoz djece u vozilu i kako biti siguran vozač bicikla. Nakon edukacije stečeno znanje primijenili su u praktičnom djelu, šetnjom ulicama u zoni škole.

Tom prilikom djeca su stečeno znanje primijenila i ponovila kako i gdje se kreću pješaci i biciklisti, kao priječi preko pješačkih prijelaza ili na koji način priječi preko ceste ako nema označenih pješačkih prijelaza. Također, učenici su naučili kako izgledaju prometni znakovi i zbog čega su bitni za vozače i ostale sudionike u prometu. Prilikom edukacije učenici su se aktivno uključili u predavanje, a sve u cilju kako bi se istima prezentirale opasnosti neodgovornog ponašanja u prometu. Isto tako na praktični način djeca su naučila kako se ponašati kada u raskrižju upravlja prometni policajac. Na kraju edukacije učenici Područne škole Vinica izrazili su želju da razgledaju službeno vozilo i da se fotografiraju pored istog.



Stranica