Edukativno predavanje u sklopu akcije "Poštujte naše znakove"

Slika PU_KK/Vijesti/2015/10/edukacija.19.10.3.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U ponedjeljak, 19. listopada, u sklopu preventivne akcije „Poštujte naše znakove“ policijska službenica za prometnu preventivu u Postaji prometne policije Koprivnica, održala je učenicima drugih razreda edukativna predavanja u OŠ Koprivnički Ivanec i PŠ Kunovec.

Tijekom edukacija djeca su ponovila znanje iz prometa koja su stekla do sada, a isto tako nešto su novo naučila. Tom prilikom ponovljeno  je kako je promet opasan, opasnosti koje im prijete ako se neodgovorno ponašaju u prometu, kako da se sigurno kreću pješice u prometu, korištenju pješački prijelaza, sigurnoj vožnji biciklom, te su još jednom upozorena da moraju nositi zaštitnu kacigu, imati svjetla na biciklu i da se ne smiju kretati sami prometnicama.

Također, da prilikom vožnje u osobnim automobilima moraju biti vezani sigurnosnim pojasevima na pravilan način. Ponovljeno je što znače pojedini znakovi koje daju policijski službenici prilikom upravljanja prometom u raskrižjima.

Osim toga djeca su educirana o samozaštitom ponašanju, kako postupiti ako nam netko nepoznat priđe, kojim osobama smiju dati svoje osobne podatke o sebi , te kako postupiti ako smo sami u kući.



Stranica