Građanin nedozvoljeno uporabio pirotehnička sredstva kategorije F2

Slika /ikone/mir i dobro copy.jpg

Od 46-godišnjaka je ukupno oduzeto 148 komada pirotehničkih sredstava i protiv njega će biti podnijet optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja

Foto: Ilustracija

Nedozvoljena uporaba pirotehničkih sredstava

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je jučer, 30. prosinca od 12.30 do 13 sati u mjestu Trema 46-godišnjak je na dvorištu kuće i cesti  nedozvoljeno uporabio pirotehnička sredstva kategorije F2, iako građanima nije dozvoljena nabava, posjedovanje niti uporaba pirotehničkih sredstava kategorije F2 za osobne potrebe.

Od 46-godišnjaka je ukupno oduzeto 148 komada pirotehničkih sredstava i protiv njega će biti podnijet optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja.

Vezana vijest - Započela akcija "Mir i dobro"

Dobro je podsjetiti

Akcija „Mir i dobro“
 
Akcija „Mir i dobro“ provodi se od 12. prosinca 2022. do 8. siječnja 2023. godine, a svrha joj je sprječavanje zlouporabe oružja, eksplozivnih tvari, pirotehničkih sredstva i ostalih ubojitih sredstava.
Pozivamo građane na suradnju u provedbi akcije „Mir i dobro“ te na primjereno ponašanje i doprinos svakog pojedinca dostojnoj proslavi božićnih i novogodišnjih blagdana.
Pirotehnička sredstva kategorije F1, za osobe starije od 14 godina, dozvoljena su tijekom cijele godine.
 
Zabranjena je prodaja petardi i redenika kategorije F2 i F3 građanima za osobne potrebe, a ostala dozvoljena pirotehnička sredstva kategorije F2 i F3 dozvoljeno je prodavati građanima starijim od 18 godina, u razdoblju od 15. prosinca do 1. siječnja, u prodavaonicama koje imaju odobrenje za prodaju, a uporaba dozvoljene pirotehnike kategorije F2 i F3 moguća je građanima starijim od 18 godina u razdoblju od 27. prosinca do 1. siječnja na otvorenim prostorima i na prostorima gdje se ne okuplja veći broj osoba.
 
 

Pisane vijesti