Višestruki recidivista prometnih prekršaja kažnjen novčanom kaznom i uvjetnom kaznom zatvora te mu privremeno oduzeto vozilo

Slika /ikone/apolicajac i vozilo2.jpg

U žurnom prekršajnom postupku vozač je kažnjen novčanom kaznom od 15.000 kuna i kaznom zatvora od 15 dana s uvjetno na 12 mjeseci, dok je sud odlučio da se vozilo vrati vlasniku. 

Foto: Ilustracija

Prekršaj u cestovnom prometu

Jučer, 30. prosinca na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici doveden je 31-godišnji vozač koji je u četvrtak, 29. prosinca u 23.45 sati, na cesti Velika Mučna – Rasinja upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane  upravljanja vozilima B kategorije i za vrijeme dok mu rješenjem Policijske uprave koprivničko-križevačke zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova vozačka dozvola poništena.  

Nadalje, vozač je preliminarno testiran na prisutnost droga u organizmu, kojom prilikom je utvrđena prisutnost droga u organizmu, dok je vađenje krvi i izuzimanje urina zbog utvrđivanje prisutnosti droga u organizmu odbio.

Zbog počinjenja istovrsnih prekršaja od vozača je privremeno oduzet osobni automobil kojim je upravljao te je o tome obaviješten Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici koji odlučuje o daljnjem postupku s oduzetim vozilom.

U žurnom prekršajnom postupku vozač je kažnjen novčanom kaznom od 15.000 kuna i kaznom zatvora od 15 dana s uvjetno na 12 mjeseci.
Sud je odlučio da se oduzeto vozilo vrati vlasniku vozila. 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila