Info-točka: Rasinja i Koprivnica

Slika /PU_KK/Vijesti/2020/09/24.9. info točka.jpg

Policijske službenice Postaje prometne policije Koprivnica, održale su info točke 

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Policijske službenice Postaje prometne policije Koprivnica, održale su info točke u srijedu, 23. rujna u Rasinji i u četvrtak, 24. rujna u Koprivnici na temu tzv. „4 ubojice u prometu“ – alkohol, brzina, mobitel i pojas, te prednost prolaska.
 
Jesenski uvjeti imaju direktan utjecaj na sigurnost cestovnog prometa jer otežavaju normalno odvijanje prometa te su policijske službenice prisutne građane savjetovale kako sigurno sudjelovati u prometu.
Magla je opasna zbog svog naglog i mjestimičnog pojavljivanja te zbog svoje neujednačene gustoće. Za vrijeme magle uvelike je smanjena vidljivost i preglednost odnosno sudionici u prometu ne mogu dobro i na dovoljnoj udaljenosti vidjeti što se događa na i oko prometnice.

Vozačima je skrenuta pozornost da poštuju prometne propise, prilagode brzinu kretanja vozila uvjetima na cesti, da ne upravljaju vozilom ako su umorni ili pod utjecajem alkohola ili droga, da koriste sigurnosni pojas te da tijekom vožnje ne koriste mobilne uređaje. Vozači motornih vozila upozoreni su kako su dužni, prije uključivanja u promet, očistiti zarošena i zaleđena vjetrobranska stakla. Također, da su dužni prilikom uključivanja u promet propustiti sva vozila koja se kreću cestom, a u raskrižjima poštivati prometne propise ili postavljene prometne znakove.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila