Jedna osoba pronašla šest ručnih bombi i 800 grama eksploziva te se pridružila akciji „Manje oružja – manje tragedija“ za sigurniju budućnost bez oružja

Slika /PU_KK/Vijesti/2024/1/Dragovoljna predaja.jpg

Dragovoljna predaja ilegalnog oružja je bez sankcija! Učinite svoje okruženje sigurnim

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Dragovoljna predaja ručnih bombi i eksploziva

Jučer, 2. siječnja osoba sa šireg đurđevačkog područja dragovoljno je predala šest ručnih bombi i 800 grama eksploziva koje je pronašla prilikom čišćenja nekretnine, a koje je preuzeo policijski službenik protueksplozijske zaštite.

Pozivamo sve one koji još negdje u svojim domovima pronađu, čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji bez sankcija.

Dragovoljna predaja oružja odnosi se na sve vrste ilegalnog oružja.

Podsjećamo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje, već da pozovu policiju na broj 192 te će policijski službenici doći na dogovorenu adresu i na siguran način preuzeti opasna sredstva. Takvim pristupom potencijalne opasnosti svedene su na najmanju moguću mjeru.

Aktivnim i odgovornim sudjelovanjem u kampanji „Manje oružja manje tragedija“ zajedno s policijom štitite sebe i svoje bližnje.

 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica