Tjedno stanje sigurnosti i rezultati pojačanog nadzora prometa

Slika /ikone/Stop policija1.jpg

U proteklom tjednu zabilježeno je 21 kazneno djelo, 25 prometnih nesreća, dva požara i dva prekršaja narušavanja javnog reda i mira

Foto: Ilustracija

STANJE KRIMINALITETA   
                                          
U proteklom tjednu zabilježeno je 21 kazneno djelo, od kojih šest kaznenih djela općeg kriminaliteta, dva kaznena djela gospodarskog kriminaliteta, 12 kaznenih djela iz područja maloljetničke delinkvencije i kazneno djelo organiziranog kriminaliteta. Kazneno je prijavljeno 11 osoba.

Razriješeno je jedno kazneno djelo iz ranijeg razdoblja, za koje je prijavljena jedna osoba.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

U proteklom tjednu zabilježena su dva prekršaja narušavanja javnog reda i mira drskim ponašanjem. Prekršajno su prijavljene tri osobe. 
 
STANJE SIGURNOSTI PROMETA

U proteklom tjednu zabilježene su četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 21 s materijalnom štetom.

Nadalje, tijekom vikenda od 29. prosinca 2023. godine do 1. siječnja 2024. godine, ukupno je utvrđeno 142 prometna prekršaja, od čega 12 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 51 prekršaj prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 14 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, tri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje, dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, dva prekršaja upravljanja za vrijeme izrečene zabrane upravljanja motornim vozilom i tri prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom.

Jedan vozač je bio smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnih sredstava, a tri vozača su bila uhićena, od kojih je nad jednim vozačem proveden žurni prekršajni postupak, gdje mu je određeno zadržavanje u trajanju od 10 dana i predan je u zatvor.

Izvršen je nadzor nad 43 mlada vozača, a isti su počinili sedam prometnih prekršaja (dva prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa, prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja i četiri ostala prekršaja).

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u nedjelju, 31. prosinca u 00.20 sati u Đurđevcu u Ulici Stiska, kod 46-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,01 promila.

Najveća brzina kretanja zabilježena je u nedjelju, 31. prosinca u 19.02 sati u Kalinovcu, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 143 kilometra na sat, iako je ograničenje 90 kilometara na sat.

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježena su dva požara na otvorenom prostoru. Ozlijeđenih osoba nije bilo, a vlasnici materijalnu štetu procjenjuju na ukupno 3.140 eura.

OSTALI DOGAĐAJI

Nisu zatečene osobe mlađe od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.
 

Pisane vijesti