Jučer zabilježena dva kaznena djela

Slika PU_KK/Vijesti/Provale.jpg

Foto: Ilustracija 

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježena su dva kaznena djela.

Krađa je zabilježena jučer, 9. travnja, u 15.55 sati u trgovini u Šemovcima, kada je nepoznata muška osoba iz blagajne je otuđila novac, u trenutku dok su trgovcu pažnju odvukle dvije nepoznate ženske osobe koje su došle s počiniteljem. Vlasnik je oštećen za više tisuća kuna. Policija traga za počiniteljima i otuđenim novcem.

Teška krađa provaljivanjem zabilježena je jučer oko 22.45 sati u Đurđevcu u Ulici Petra Preradovića, gdje je nepoznati počinitelj iz radnog stroja otuđio akumulator. Nakon što ga je uočio građanin  nedaleko je ostavio akumulator. Policija traga za počiniteljem.


Dobro je podsjetiti

Zaštitite se od provala i krađa – poduzmite mjere koje će odvratiti počinitelja ili mu otežati cilj

Razvijajte dobrosusjedske odnose i ponašajte se samozaštitno prema tuđoj i svojoj imovini. O zapažanju sumnjivih osoba koje se bezrazložno zadržavaju u blizini Vaše zgrade, stana ili kuće, zapamtite detalje osobnog opisa, vozilo i druge detalje i o tome odmah obavijestite policiju na broj telefona 192.

Neposredno uz kuću ne ostavljajte predmete koji provalniku omogućuju lakše penjanje (ljestve ili sanduci). Ključ ne ostavljajte ispod otirača, u posudama za cvijeće ili drugim lako dostupnim mjestima.

Po mogućnosti ugradite protuprovalna vrata, te alarmni i videonadzorni sustav.

Vrijedne predmete i novac ne držite u posudama i policama, pod madracima ili u ormarima, jer su ta mjesta provalnicima dobro poznata. Po mogućnosti sve te vrijednosti i dragocjenosti pohranite u banku i osobne trezore.



Stranica