Jučer zabilježene četiri prometne nesreće

Slika PU_KK/vijesti/2010/01/policija05.jpg

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su četiri prometne nesreće s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom.

Foto: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su četiri prometne nesreće s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom.

Jučer, 11. travnja, oko 6.45 sati, na raskrižju između Ferežana i Fodrovca, zbog nepoštivanja prednosti prolaska sudarila su se dva osobna automobila.

Oko 7.10 sati u Đurđevcu, na raskrižju Radničke i Ulice grada Vukovara zbog nepoštivanja prednosti prolaska sudarila su se dva automobila.

Potom oko 12.55 sati u Kenđelovcu zbog nepropisnog skretanja sudarila su se dva osobna automobila.

Oko 14.07 sati u Kloštru Podravskom u Ulici kralja Tomislava, zbog nepoštivanja prednosti prolaska sudarila su se dva osobna automobila. Vozač koji je uzrokovao nesreću s vozilom je napustio mjesto događaja i naknadno je pronađen. Bio je pod utjecajem alkohola od 2,21 promil, upravljao je vozilom bez položenog vozačkog ispita, te je uhićen.


Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu – poštivanje prednosti prolaska

Podsjećamo vozače motornih vozila da su prilikom skretanja ulijevo dužni propustiti vozače koji im dolaze iz suprotnog smjera i zadržavaju smjer svog kretanja ili skreću udesno. Vozač koji ulazi vozilom na cestu koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska dužan je propustiti sva vozila koja se kreću tom cestom.

Također ih podsjećamo da pješaci koji su stupili na obilježeni pješački prijelaz imaju prednost prolaska i da su ih dužni propustiti.

Pješake podsjećamo da su prije prelaska prometnica na obilježenim pješačkim prijelazima dužni se uvjeriti da iste mogu prijeći na siguran način.



Stranica