Jučer zabilježeno pet prometnih nesreća

Slika PU_KK/vijesti/2010/01/policija05.jpg

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježena je prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena i četiri prometne nesreće s materijalnom štetom.

Foto: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježena je prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena i četiri prometne nesreće s materijalnom štetom.

Prometna nesreća s ozlijeđenom osobom zabilježena je oko 17.20 sati u Ferdinandovcu u Dravskoj ulici, gdje je zbog neprilagođene brzine automobil naletio na biciklistu, koji je upravljao bez svjetla i reflektirajuće odjeće. Biciklista je lakše ozlijeđen, a bio je pod utjecajem alkohola od 1,23 g/kg.

Od prometnih nesreće s materijalnom štetom prva je zabilježena oko 6.30 sati u Koprivnici u Zagrebačkoj ulici, gdje su se zbog vožnje na nedovoljnoj udaljenosti pri vožnji u slijedu sudarila dva automobila. Vozač koji je uzrokovao nesreću vozilom je napustio mjesto događaja i policija za njim traga.

Oko 9.45 sati u Đurđevcu u Vinogradskoj ulici na prijelazu ceste preko željezničke pruge zbog nepoštivanja zvučnih i svjetlosnih signala automobil je udario u branik.

Nesvakidašnja prometna nesreća zabilježena je oko 22 sata na cesti između Budrovca i Sirove Katalene, gdje je automobil naletio na konja koji je istrčao na kolnik. Vozač je bio pod utjecajem alkohola od 2,23 g/kg i zadržan je do otrježnjenja.

Oko 22.25 sati u Križevcima u Tomislavovoj ulici zbog neprilagođene brzine automobil je sletio van kolnika i udario u ogradu.

 

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu po magli i kiši

Podsjećamo sve sudionike u prometu da su za vrijeme nepovoljnih vremenskih prilika koje se manifestiraju u vidu magle i kiše, dužni u prometu sudjelovati uz povećan oprez.
Vozače motornih vozila molimo da smanje brzinu kretanja svojih vozila, da povećaju razmak prilikom vožnje u slijedu i prilikom obilaska odnosno pretjecanja drugih sudionika u prometu, da prilikom uključivanja u prometu propuste sve sudionike u prometu koji se kreću prometnicom na koju se uključuju.

Vozače bicikala i pješake podsjećamo na obavezno korištenje nogostupa, biciklističkih staza i traka, te na korištenje reflektirajućih prsluka ili reflektirajuće biciklističke odjeće odnosno izvora svjetlosti ili reflektirajuće materije.
 



Stranica