Koprivnica: Edukativno predavanje vezano uz projekt "Nisi sam"

Slika PU_KK/Vijesti/2013/11/nisi.sam.kc.21.11.1.300.jpg

U četvrtak, 21. studenoga, održane su tri radionice vezano uz projekt „Nisi sam“ u OŠ „Braća Radić“ u Koprivnici za učenike sedmih razreda.

Foto: Pu koprivničko - križevačka 

U četvrtak,  21. studenoga, održane su tri radionice vezano uz projekt „Nisi sam“ u OŠ „Braća Radić“ u Koprivnici za učenike sedmih razreda.
 
Radionicu su proveli policijski službenici Policijske postaje Koprivnica, a ista je bila  usmjerena na probleme vršnjačkog nasilja i zlostavljanja  putem društvenih mreža i mobilnih komunikacija.
S učenicima se razgovaralo o opasnostima koje vrebaju na internetu, različitim oblicima nasilja, posljedicama, što učiniti te kome se obratiti za pomoć.
Također, učenicima je skrenuta pozornost da za nasilje nema opravdanja, da nasilje mora prestati i da nitko nije kriv ako je žrtva nasilja.

Nadalje, s učenicima su odrađene teme oko Zakona o zaštiti osobnih podataka, objavljivanju osobnih podataka na Internetu, posebice na društvenim mrežama, krađa identiteta.
Razrađene su teme kako zaštititi svoje osobne podatke na Internetu, načinu komuniciranja s nepoznatim osobama na Internetu, te su im date informacije vezane uz konkretno podešavanje i zaštiti privatnosti na najpopularnijim društvenim mrežama u Hrvatskoj i upoznati su sa problemima zlouporabe osobnih podataka.



Stranica