Koprivnica: "Djeca, prijatelji u prometu"

Slika PU_KK/Vijesti/2015/04/DPuPzavrs_2.jpg

Foto: Pu koprivničko - križevačka

Jučer, 29. travnja, Policijsku upravu i Postaju prometne policije Koprivnica posjetile su dvije posljednje grupe djece predškolske dobi -  polaznika Dječjeg vrtića Tratinčica. Njihovim posjetom završila je preventivna akcija "Djeca, prijatelji u prometu" koju po četvrti puta organiziraju i provode Postaja prometne policije Koprivnica i Dječji vrtić Tratinčica.

Cilj ove akcije je kroz igru, edukaciju, radionice i natjecanje pripremiti djecu za sigurno kretanje u prometu prije njihova odlaska u školske klupe. Radi se o akciji koja je još 2011. godine u Zagrebu, povodom Dana konvencije UN-a o pravima djece proglašena za jednu od Naj-akcija za djecu u Hrvatskoj.

Tijekom 2014. i proljeća ove godine u akciju je bilo uključeno šest skupina predškolske dobi ( oko 150-ero djece)  i to skupine: Cvrčak, Cvjetići, Sunašca, Mačuhice, Biseri i Kikići.

Na završnom natjecanju skupina u spretnjosti vožnje biciklom najbolje rezultate postigli su:

- dječaci:
 
JAN ŠIJAK - skupina Cvrčak
DAVID MIKULEC - skupina Biseri
KARLO BABIĆ - skupina Kikići
LEON GECI - skupina Cvjetići
FRAN KATAR - skupina Sunašca
LUKAS PETRIĆ - skupina Maćuhice

- djevojčice
 
TARA GALIĆ - skupina Cvrčak
HANA STANKOVIĆ - skupina Biseri
NIKA IŠTVAN - skupina Kikići
KATJA GREGURIĆ - skupina Cvjetići
JOLLIN MIKULČIĆ -skupina Sunašca
MAGDALENA PEHMAN - skupina Mačuhice
 
Ovom prilikom zahvaljujemo svim odgajateljicama vrtića koje su zajedno s policijskim službenicama za preventivu Postaje prometne policije Koprivnica, bile uključene u akciju, educirale i savjetovale djecu kako se sigurno kretati u prometu, a sve s ciljem da im prvi školski dani budu što sigurniji i sretniji. Ujedno pozivamo sve roditelje da tijekom ljeta nastave s educiranjem djece, te pronađu najsigurniji put od kuće do škole.
 



Stranica