Koprivnica: Djeca učila o pravilnom ponašanju u prometu

Slika PU_KK/Vijesti/2016/09/koprivnica.10.9.6.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U subotu, 10. rujna, od 10 do 12  sati, djelatnici Auto Kluba Koprivnica i policijski službenici Postaje prometne policije Koprivnica zajedno sa pripadnicima Jedinice prometne mladeži organizirali su i proveli preventivne aktivnosti u sklopu preventivne akcije "Sigurno s HAK-om u školu".

Akcija je vezana uz početak nove školske godine i namijenjena je djeci u dobi od 5 do 8 godina, njihovim roditeljima, kao i cjelokupnoj javnosti.

Rečenom akcijom želi se senzibilizirati i upozoriti javnost, a osobito vozače, na povećani oprez u prometu, jer se svake godine početkom rujna, kada počinje nova školska godina u prometu pojavljuje veći broj djece koja kreću u školu.
Veliki broj tih „novih sudionika u prometu“ po prvi se puta pojavljuju kao samostalni sudionici prometnih zbivanja, koja su za njih novost i predstavljaju potencijalnu opasnost. 

Tijekom akcije, djeca i roditelji savjetovani su kako sudjelovati sigurno u prometu, prezentiran je rad i službeno vozilo policije, djeca su vozila po postavljenom poligonu, a svi su nagrađeni promidžbenim materijalom MUP-a i HAK-a.



Stranica