Koprivnica: Edukacija djece, biciklista i mopedista kako sigurno sudjelovati u prometu

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2022/09/edukacija.27.1..JPG
  • Slika
  • Slika

„Loptice“ i „Bubamare“ upoznate su s najvažnijim pravilima za sigurno sudjelovanje u prometu, dok su vozaći bicikala i mopeda savjetovani da upravljaju tehnički ispravnim biciklima i mopedima

Foto: Ilustracija

Policijska službenica Službe za javni red i sigurnost održala je edukativno predavanje i edukativnu šetnju u dječjem vrtiću Sveti Josip u Koprivnici.
 
„Loptice“ i „Bubamare“ upoznate su s najvažnijim pravilima za sigurno sudjelovanje u prometu: kako prijeći preko ceste, čemu služi nogostup i zebra, vožnja biciklom i korištenje zaštitne kacige, korištenje autosjedalica, kako se kretati noću i u uvjetima smanjene vidljivosti, sigurnost u zoni željezničke pruge i opasnost korištenja mobitela u prometu.
 
Tijekom edukativne šetnje najmlađi sudionici u prometu uživo su prepoznali opasna ponašanja u prometu (nepravilna vožnja biciklom i nepravilno kretanje pješaka), ali i pravilno ponašanje u prometu (prelaženje preko ceste, poštivanje svjetala na semaforu).
 
Također, policijski službenici Policijske postaje Koprivnica održali su info točku u zoni trgovačkog centra u Koprivnici, a koja je bila usmjerena na vozače mopeda i vozače bicikala.

Tom prilikom vozači su savjetovani da upravljaju tehnički ispravnim biciklima i mopedima, u vrijeme smanjene vidljivosti (kiša, magla, noć) obavezno pale svjetla, koriste reflektirajuće prsluke i materijale te  poštuju sva prometna pravila. Osim korisnih savjeta rečenima su podijeljeni promidžbeni materijali Policijske uprave koprivničko-križevačke.
 
 
 

Stranica