Koprivnica: Edukativno predavanje u Gimnaziji Fran Galović

Slika PU_KK/Vijesti/2016/04/gimnazija.jpg

U ponedjeljak, 18. travnja, policijska službenica za preventivu Postaje prometne policije Koprivnica u suradnji sa profesoricom Marinom Tomac Rojčević, održala je edukacije učenicima prvih razreda Gimnazije Fran Galović u Koprivnici. 

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U ponedjeljak, 18. travnja, policijska službenica za preventivu Postaje prometne policije Koprivnica u suradnji sa profesoricom Marinom Tomac Rojčević, održala je edukacije učenicima prvih razreda Gimnazije Fran Galović u Koprivnici. Edukacije su održane na temu: pravilnog kretanja u prometu (biciklisti i pješaci), uzroci događanja prometnih nesreća, mladi vozači, alkohol u prometu, samozaštitna ponašanja (kaciga, sigurnosni pojas, reflektirajući materijali i dr.).

Osim rečenih tema iz prometa, učenicima je skrenuta pozornost na neprihvatljive i rizične čimbenike djece i mladih koji generiraju asocijalna i delinkventna ponašanja s dugoročnim posljedicama - alkohol, droga, duhanski proizvodi, noćni izlasci i dr.

Nakon edukacije, uslijedila je rasprava o dobrim i lošim navikama djece, izlascima, preventivnim aktivnostima policije i dr., a sve s ciljem  zaštite mladih i djece. Edukaciji je prisustvovalo oko 150 učenika i profesora.  



Stranica